Naturecan's Sustainable Future

Program Kelestarian

Di Naturecan kami mengesan semua produk kami daripada benih yang ditanam hingga produk dihantar ke pintu anda.

Sepanjang perjalanan itu, misi kami untuk mengurangkan jejak karbon kami dan menyumbang kembali kepada alam semula jadi.

Ini adalah permulaan perjalanan, dan seiring perkembangan teknologi dan dunia di sekitar kita, kami akan berusaha untuk memperbaiki sebanyak kita boleh.

Sekiranya anda dapat membantu kami, sila hubungi: support-my@naturecan.com

Product image

MISI KAMI

Untuk mengurangkan jejak karbon dan menyumbang kembali ke alam semula jadi.

RAKAN-RAKAN KAMI

CarbonClick

Di halaman troli kami, anda mungkin telah memperhatikan logo 'carbonclick' dan bagaimana anda dapat membantu kami untuk mengurangkan jejak karbon pembelian anda.

Dengan memilih pilihan ini, anda berupaya menyumbang untuk mengurangkan pengimbangan karbon kami dan ke arah beberapa projek, seperti:

- Projek Penebangan Hutan yang Dielakkan Sungai Pungo, South Carolina, Amerika Syarikat
- Koridor Biodiversiti Yarra Yarra, Perth, Australia
- Pemuliharaan hutan asli Arawera, Taranaki, New Zealand
Maklumat lanjutore

Founder image

Bagaimana CarbonClick Berfungsi

01

TAMBAHKAN PRODUK

Lihat di laman web kami, cari produk kegemaran anda dan klik 'Tambah ke Troli'. Lihatlah sekitar jika ada benda lain yang ingin anda tambahkan.

02

JALAN KE TROLI

Apabila anda telah menambahkan semua produk anda, jalan ke halaman troli kami dengan mengklik ikon troli di bahagian atas laman web.

03

CarbonClick

Di halaman troli kami, anda akan melihat butang jejak karbon. Selepas anda mengklik ini, anda juga boleh mengubah kuantiti untuk membantu kita menyelamatkan planet ini! 🌍

Product image

SUMBANGAN KAMI

£500 Sebulan untuk WLT

Sejak penubuhan pada tahun 1989, World Land Trust telah membiayai organisasi rakan kongsi di seluruh dunia untuk membuat rizab dan memberi perlindungan kekal kepada habitat dan hidupan liar.

Sehingga kini, WLT telah membantu pelindungan untuk lebih daripada 881,000 ekar habitat terancam di 20 negara.

Maklumat lanjut

Eden Reforestation Project

Kami menanam pokok untuk setiap pesanan

Kami berasa sangat terkait dengan persekitaran dan alam semula jadi kami, itulah sebabnya kami ingin memberikan sesuatu kepada planet kita. Kami telah memutuskan untuk menanam 1 pokok untuk setiap pesanan di kedai kami.

 Kenapa?

Kami menanam pokok kerana pokok penting untuk mewujudkan masa depan yang lebih lestari dan menangani perubahan iklim. Namun 900 juta pokok dimusnahkan di seluruh dunia setiap tahun. Dengan menanam pokok, kita dapat membantu mengurangkan kemiskinan yang melampau di Kenya, Madagascar dan Mozambique, kerana di satu pihak penduduk kampung bekerja di lokasi dengan menanam pokok yang tidak terhitung jumlahnya, di sisi lain kita mendukung penghutanan semula hutan yang musnah.

Product image

SATU MINIT ALAM SEMULA JADI DARI LAMAN TANAMAN KAMI

Product image

RAKAN KAMI

Projek Penanaman Semula Eden

Untuk merealisasikan tujuan kami yang bercita-cita tinggi dan menanam pokok untuk setiap pesanan, kami telah bekerjasama dengan Projek Penanaman Semula Eden

Matlamat kami adalah untuk membantu ribuan orang di kawasan termiskin di dunia.

Bagaimana?

Setiap kali anda membuat pesanan, kami menanam pokok. Dengan berbuat demikian, anda akan membantu orang yang hidup dalam kemiskinan melampau memperoleh pendapatan tetap dan menyokong mereka dalam mengubah kehidupan mereka. Untuk penanaman semula hutan yang berjaya dan berterusan, penting untuk terlibat dengan kampung dan komuniti setempat dan bekerjasama dengan mereka. 

MATLAMAT KAMI

Bagaimana Kami Membantu dan Kerja Berterusan Kami

Video thumbnail

01

Bagaimana Kami Membantu dan Kerja Berterusan Kami

Semua rami kami ditanam di Amerika Syarikat dalam keadaan yang sangat terkawal dan diuji di salah satu pasaran paling terkawal di dunia.

02

PEMBUNGKUSAN HEMP

Kami sedang dalam proses memindahkan semua pembungkusan kami ke pembungkusan yang boleh dikitar semula dan berkelanjutan menggunakan rami.

03

AMANAH TANAH DUNIA

Kami sedang dalam proses memindahkan semua pembungkusan kami ke pembungkusan yang boleh dikitar semula dan berkelanjutan menggunakan rami.

KEMAJUAN KAMI

KEMAJUAN KAMI

01

BERASASKAN TANAMAN

Status semasa:
85% produk kami adalah berasaskan tumbuhan.

Matlamat Seterusnya:
90% produk vegan pada akhir tahun 2021.

02

PEMBUNGKUSAN KITAR SEMULA

Status semasa:
Semua tincture kami dan secara keseluruhan 30% dari pembungkusan kami dapat dikitar semula sepenuhnya.
Matlamat Seterusnya:
50% pembungkusan yang boleh dikitar semula sepenuhnya pada akhir 2021.

03

AMANAH TANAH DUNIA

Status semasa:
£500 sebulan. Matlamat Seterusnya:
Tingkatkan sumbangan seiring dengan perkembangan perniagaan.

KEMAJUAN KAMI

Matlamat Regangan

01

PENGHANTARAN NEUTRAL CO² SEHINGGA 2022

Menjelang 2022 kita bertujuan untuk mengimbangi sepenuhnya jejak karbon kita.

02

SISA PLASTIK

Sisa plastik di lautan adalah masalah besar. Kami sedang meneliti cara untuk mengetahui bagaimana kami dapat membantu. Lebih banyak maklumat akan diberikan di sini apabila kami ada maklumat untuk berkongsi.

03

PENILAIAN BERTERUSAN

Kami sentiasa melihat pelbagai cara di mana pekerja dan pelanggan kami dapat membantu alam semula hadi. Dengan menukar cuci tangan dalam bekas plastik kepada sabun boleh mendatangkan perbezaan positif yang besar dari masa ke masa.

JALANKAN TANGGUNGJAWAB KAMI

Pembersihan Pantai

Kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan Mindful Chef atas inisiatif Coastal Clean Up mereka yang menakjubkan. Pada bulan September lepas kami menuju ke pantai tempatan kami untuk mengumpulkan plastik dan sampah sebanyak yang kami dapat.

Dengan bekerjasama dengan Marine Conservation Society (MCS) sebagai sebahagian dari The Great British Beach Clean, kami gembira dapat mengambil bahagian dan melakukan yang terbaik untuk planet kita.

Plastik bukan sahaja memudaratkan hidupan laut; ia juga berkumpul di pantai, taman dan sungai. Terdapat peningkatan mendadak dalam penggunaan plastik tunggal kerana Coronavirus, dan juga kesan dari pelonggaran penguncian, dengan sejumlah besar sampah ditinggalkan di tempat-tempat kecantikan di seluruh UK. Inilah sebabnya mengapa tahun ini Pembersihan Pantai sangat penting.

Pada hari itu, di seluruh UK, sebanyak 1,796 orang secara sukarela menangani pencemaran termasuk kita dan 34,000L sampah di 347 lokasi - setara dengan 68,000 botol plastik - telah dikumpulkan.

Kami merancang untuk melakukan ini sekali lagi pada masa akan datang, jadi kunjungilah terus ke laman sosial kami untuk membantu.

Founder image
English